توضیحات
چراغ مه شکن چیست ؟
چراغ مه شکن خودرو، از آن دسته چراغ هاییست که با هدف انتشار پرتو هایی با زاویه زیاد نسبت به زمین ساخته و طراحی شده است. اگر میخواهید به تفاوت چراغ های نور بالا و نورپایین با چراغ مه شکن پی ببرید ، کافیست نحوه تابش نور از این دو منبع را باهم مقایسه نمایید. در چراغ های معمولی طراحی به گونه ایست که با تابش زاویه کم، سطح وسیعی از جاده به وسیله نوری که ایجاد شده روشن میشود ، در حالی که هدف از زاویه بالای تابش در چراغ های مه شکن، افزایش دید کلی در یک فاصله محدود است. زیرا در زمان مه غلیظ، شما حتی تا فاصله چند متری خود را نمیتوانید مشاهده کنید.
برخلاف تصور عمومی ، رنگ زرد ، رنگ اصلی در چراغ های مه شکن نیست و هیچ اصول و قاعده ای در این خصوص وجود ندارد و شما قادر هستید از میان رنگ های سفید و زرد ، هر کدام را که تمایل دارید برای این نوع چراغ ها انتخاب نمایید. در واقع تنها عامل تاثیرگذار بر عملکرد چراغ های مه شکن، نحوه تابش نور و زاویه تابانده شدن آن به سمت زمین است.
چراغ مه شکن از لوازم ضروری هر وسیله نقلیه ای می باشد. این چراغ ها کاملاً با چراغ های جلوی معمولی ماشین متفاوت هستند و کاربرد بسیار خاصی دارند. مه شدید ، باران و سایر شرایط آب و هوایی که باعث کاهش دید شما در جاده می شود ، رانندگی را دشوار می کند و در بعضی موارد رانندگی را در این شرایط کاملاً غیر ممکن می کند. اگر وسیله نقلیه شما به تجهیزات روشنایی مناسب مجهز نباشد ، رانندگی در این شرایط می تواند منجر به شرایط خطرناکی شود ، که به نوبه خود می تواند منجر به تصادفات جدی یا حتی مرگبار شود.
چه زمانی بایستی از چراغ های مه شکن استفاده کرد؟
با توجه به این موضوع که چراغ های مه شکن برای شرایط خاص و ویژه ای طراحی شده اند ، استفاده این چراغ ها در شرایط عادی به هیچ وجه توصیه نمیشود. زیرا استفاده از چراغ های مه شکن در شرایط نرمال کاملا بی فایده بوده و بایستی در این شرایط از چراغ های معمولی نوربالا و نورپایین استفاده کنیم.
چراغ های مه شکن، در واقع در شرایطی خاص مانند بالا بودن میزان رطوبت هوا ، وجود گرد و غبار ، وجود مه و برف در هوا بکار می آیند. بدیهی است که استفاده از چراغ مه شکن فقط در هنگام رانندگی با سرعت بسیار پایین مناسب است و علت آن هم ایجاد نور عرضی با فاصله کم روی زمین و در جلو وسیله نقلیه خود است. مکانیسم آن ها به این صورت است که به طور معمول حدود 12 تا 30 اینچ بالاتر از سطح جاده و به سمت پایین زاویه می گیرند تا زمین زیر مه روشن شود.